е-услуги

Службен Гласник

Буџет

Промовирани мерките од програмата „Економија на грижа”

Во организација на UNDP и Хуманитарното здружение на граѓани и лица со хендикеп „Илинден” во конференциската сала на Домот на култура „Илинден” се одржа информативна средба посветена на програмите, активностите и актуелните мерки од програмата „Економија на грижа”.

Прочитај повеќе

Континуирано одржување на хоризонталната и вертикалната сообраќајна сигнализација

Со цел подобрување на безбедноста на учесниците во сообраќајот, општина Илинден континуирано работи на одржување на постоечката и поставување на нова хоризонтална и вертикална сообраќајна сигнализација на локалните улици и патишта.

Прочитај повеќе

Конституиран новиот Совет на општина Илинден – Верче Мицевска нов претседател

На свечена седница што се одржа во конференциската сала на Домот на култура „Илинден“ денес беа верификувани мандатите на 15-те нови советници, со што беше конституиран новиот Совет на општина Илинден.

Прочитај повеќе