ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани граѓани, По повод спортската манифестација „Денови за спорт на младите во општина Илинден” , на ден 16 јуни (недела) 2024 година со време траење од 12:00 часот до 16:00 часот, Општина Илинден ќе организира Велосипедска трка во соработка со Велосипедска федерација. Настанот ќе има два дела и тоа велосипедска трка за рекреатвци и професионалци.…

НОЌНА АВТОБУСКА ЛИНИЈА ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Со цел подобра комуникација со централното градско подрачје во вечерните часови и по барање на жителите на општина Илинден, од ноќеска почнува да функционира пробна ноќна линија со број 63б, која ќе сообраќа од Транспортен центар Скопје до н.м. Мралино во деновите сабота и недела во терминот 00:15 часот.

Известување – градежни работи на реконструкција на улица „532“

Се известуваат граѓаните дека од 16.11.2021 година (вторник), ќе продолжат градежните работи на реконструкција на улица „532“, во должина од 2000 метри.На местото на изведување на градежните работи ќе се применува изменет времен режим на сообраќај, со поставена соодветна сообраќајна сигнализација.