Асфалтирање на улици во општина Илинден

Општина Илинден продолжува со интензивно темпо за асфалтирање на улиците. Денеска асфалт добија крак на улица „9“ која се наоѓа позади црквата Свети Константин и Елена , во должина од 120 метри, како и крак 10 на улица „11“ во должина од 40 метри.

Подобрување на патната инфраструктура во општина Илинден

По претходно асфалтираните два крака од улица „11“ се продолжи со асфалтирање и на останатите 7 краци од истата улица. Деновиве се асфалтираа крак 2, крак 3, крак 5, крак 6, крак 7, крак 8 и крак 9. Со асфалтирањето на овие седум краци заврши комплетно асфалтирањето на сите 9 краци од улица „11“.

Асфалтирање на улици во општина Илинден

Општина Илинден интензивно работи на подобрување на постоечката патна инфраструктура. Во рамки на Проектот за подобрување на патната инфраструктура-изградба, реконструкција, рехабилитација и санација на локалните улици и патишта,  деновиве со засилено темпо се работи на 9 краци од улица „11“ во населба Илинден, кои за прв пат се асфалтираат.

Отпочна реконструкција на локалниот пат Илинден – Хиподром

Во рамки на проектот за Реконструкција на локалните патишта и улици, Општина Илинден отпочна со реконструкција на коловозот на најоштетениот дел од локалниот пат Илинден-Хиподром.

Известување

Почитувани,Ве известуваме дека на ден 28.07.2023 година, ќе се отпочнат градежни активности за изведба на надпатник за поврзување на ТИРЗ Скопје 1 и ТИРЗ Скопје 2 во населеното место Бунарџик.Овој проект го имплемтира Дирекцијата за технолошко индустриски зони, и при работа на надвозникот ќе биде затворен за сообраќај локалниот пат Бунарџик-Ајватовци.Во времетараењето на изведбта на…

Пробиени нови улици во општина Илинден

Градежните активности во oпштина Илинден се одвиваат со засилено темпо, при што се врши и пробивање на нови улици на повеќе локации во општина Илинден, кои се наоѓаат во урбан и вон урбан опфат, односно во земјоделските предели.