ООУ „Гоце Делчев“ победник на општинските натпревари во футсал за осмо и деветто  одделение  

Под покровителство на Општина Илинден и во организација на  сојузот на училишен спорт „Илинден“ и  федерацијата на училишен спорт на Македонија, се одржаа првите општински натпревари во футсал за основни училишта  на кои учествуваа, ООУ „Ристо Крле“, ООУ „Кочо Рацин“, ООУ „Браќа Миладиновци“ и ООУ „Гоце Делчев“. Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски,  ги поздрави…