Ученици од ООУ Браќа Миладиновци во Швајцарија

Oсум ученици од деветто одделение oд ООУ „Браќа Миладиновци“ од Миладиновци со нивниот супервизор – одделенскиот наставник Елена Карагунова заминаа во Швајцарија како дел од интеркултурната размена во рамки на проектот „Промоција на безбедна училишна средина“.

Нова опрема за кабинетите во средното општинско училиште во општина Илинден

Во СОСУ ИЛИНДЕН продолжува инвестирањето во нова и напредна опрема од  електротехничка струка за да се создаде иновативна и стимулативна средина  за учење и стекнување на трајни и одржливи знаења и вештини.

Градоначалникот на Општина Илинден им додели смарт таблети на учениците од основните училишта

Градоначалникот на Општина Илинден Александар Георгиевскки, додели 50 смарт таблети, таму кадешто е најпотребно во трите основни училишта на територија на општина Илинден, по повод новогодишните и божиќните празници. Смарт уредите се наменети за ученици од прво до осмо одделение, како и за ученици од социјално ранливи семејства, со цел успешно следење на наставата по…

Градоначалникот на Општина Илинден го посети ООУ„Браќа Миладиновци“

ООУ „Браќа Миладиновци“ во Миладиновци денеска го посети градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, кој изврши увид на повеќе активности кои се реализирани во изминатиот период, како во централното така и во двете подрачни училишта во населените места Текија и Мршевци.