Министерот за труд и социјална политика во посета на Општина Илинден

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, оствари работна средба со министерот за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски, каде во рамки на средбата посетија неколку локации на територија на општина Илинден.

Општина Илинден со реакции до ЈСП за нередовниот јавен превоз

Општина Илинден во насока на подобрување на јавниот сообраќаен превоз кој го врши Јавното сообраќајно претпријатие – Скопје и е под дирекна надлежност на Градот Скопје, за чиешто ангажирање Општина Илинден врши редовна исплата на услугата која ЈСП Скопје ја дава кон граѓаните.