Решение за определување на заштитна зона и зона под надзор при потврда на болеста Африканска чума кај свињите

Решение со бр.10-421/ 2 од 14.02.2024г. за определување на заштитна зона и зона под надзор при потврда на болеста Африканска чума кај свињите

Објавен Јавен повик за субвенции на велосипеди во општина Илинден

И оваа година Општина Илинден објави Јавен повик за доделување на субвенции за купување на велосипеди. Јавниот повик кој е според Програмата за финансиска поддршка на целни групи граѓани на Општина Илинден за 2024 година, предвидува еднократна парична помош за набавка на велосипеди на лица со постојано место на живеење на територија на општина Илинден.

Известување за водоснабдување со намален притисок

Се известуваат корисниците на ЈКП “Водовод“ н.Илинден дека поради дефект на главна водоводна линија денес 02.02.2024 година (петок) водоснабдувањето ќе се одвива со намален притисок. Водоснабдувањето ќе се нормализира по завршувањето на интервенцијата. Со почит,ЈКП „Водовод“ н.Илинден https://www.jkpvodovodilinden.com.mk/novosti.html

Поддршка за младите претприемачи од Општина Илинден

Со цел поддршка на младите претприемачи Општина Илинден објавува Јавен повик за доделување на еднократна финансиска парична. Јавниот повик е согласно Програмата за финансиска поддршка на целни групи граѓани, млади претприемачи чиј бизнис е со седиште на територија на Општина Илинден.