Членовите од Хулт Академија од Илинден на прием кај градоначалникот Александар Георгиевск

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, во својот кабинет ги прими членовите од клубот Хулк Академија – Центар за боречки вештини од Илинден кои на Државното првенство во џиу џица што се одржа минатиот викенд во спортската сала „Гоце Делчев“ во Илинден, освоија златни, сребрени и бронзени медали.

Министерот за труд и социјална политика во посета на Општина Илинден

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, оствари работна средба со министерот за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски, каде во рамки на средбата посетија неколку локации на територија на општина Илинден.

Градоначалникот на Општина Илинден Александар Георгиевски со активно учество на Јавна расправа во Собранието на РМ

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски денеска зема активно учество во Јавната расправа на тема ,,Национална развојна стратегија-значењето на локалната самоуправа и регионалниот развој која се одржа во рамките на Комисијата за локална самоуправа при Собранието на Република Македонија.

Лука Трифуновиќ од Боксерскиот клуб БК ,,Илинден” на прием кај градоначалникот на општина Илинден

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски денеска во својот кабинет го прими Лука Трифуновиќ, член на Боксерскиот клуб БК ,,Илинден”, по повод успешните настапи на меѓународните турнири во бокс, на овој наш млад боксер од општина Илинден.