ООУ „Браќа Миладиновци” од Миладиновци оваа година е домаќин на регионалниот натпревар по математика.

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, заедно со директорката, ги посети учесниците на натпреварувањето и им посака успех и добри резултати.

На овогодинешниот регионален натпревар по математика за ученици, учествуваа деца од 13 основни училишта.