Во Домот на култура ,,Илинден” во општина Илинден на 21-ви декември (четврток),  со почеток во 19 часот ќе биде отворена ликовната изложба на академскиот уметник од општина Илинден, Новица Трајковски наречена ,,Патување”.

На оваа изложба љубителите на ликовната уметност ќе имаат можност да погледнат околу 50 врвни уметнички дела на Трајковски.