е-услуги

Службен Гласник

Буџет

Општина Илинден со реализација на капиталните инвестиции во населба Јака

Општина Илинден интензивно работи на реализација на повеќе капитални проекти во населба Јака со цел обезбедување на соодветни современи услови за живеење на грѓаните од тој дел на Општината.

Прочитај повеќе

Градоначалникот Георгиевски и Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски извршија посета на тековни проекти во општина Илинден

Денеска во посета на Општина Илинден беше Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, кој заедно со градоначалникот Александар Георгиевски извршија посета на активностите за реализација на тековни проекти во Општината. Заедно извршија увид на градежните работи на кружниот тек и пешачката патека во Илинден кои се наоѓаат на влезот во Општината и претставуваат едни од најфреквентните…

Прочитај повеќе

Градоначалникот на Општина Илинден и Претседател на Скопски плански регион, Александар Георгиевски се сретна со претставници на УКИМ

Во просториите на Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, се одржа состанок со Gernot Walter координаторот за Западен Балкан во Владата на Штаерска, Република Австрија. На состанокот присуствуваше  м-р Александар Георгиевски, градоначалник на Општина Илинден и Претседател на Советот за развој на Скопскиот плански регион, како и проф. д-р Валентина Гечевска, проректор за наука…

Прочитај повеќе