е-услуги

Службен Гласник

Буџет

Шаренило од маски, смеа и песна во пресред на Денот на шегата во општина Илинден

Во пресред на Светскиот денот на шегата 1-ви Април, ден кој децата со нетрпение го чекаат целата година, денеска во детската градинка ,,Гоце Делчев” и основните училишта во општина Илинден се одржа маскенбал, на кој можеа да се видат многу принцези, спајдермени, бетмени, полицајци, пеперутки, пчелички…

Прочитај повеќе

Хуманитарна акција – „Подај рака-хумана општина Илинден”

Во пресрет на големиот христијански празник Велигден, Општина Илинден и оваа година ја организира голема хуманитарна акција – „Подај рака-хумана општина Илинден”, за донација на храна и хигиенски средства.

Прочитај повеќе

Нова опрема за квалитетни комунални услуги за граѓаните

Во насока на обезбедување на квалитетни и ефикасни комунални  услуги за потребите на граѓаните, општина Илинден континуирано работи на опремување и модернизирање на јавните општински комунални претпријатија.

Прочитај повеќе