На спортскиот терен во населеното место Мралино се одржа Меморијален натпревар во чест на Ѓоре Димоски-ЈОЦО и Велковски Марјан-КАРЕ.

На натпреварот каде учествуваа четири екипи присуствуваа голем број љубители на фудбалот, а на победничката екипа и беше доделен пехар.

Општина Илинден и годинава го поддржа овој меморијален натпревар кој се одржува во чест на Ѓоре Димоски-ЈОЦО и Велковски Марјан-КАРЕ, со цел развој на спортот и спортските активности на нејзина територија.