Се известуваат граѓаните на општина Илинден дека од ( среда) 12.10.2022 година започнува реконструкцијата на железничкиот  премин Дељадровци со нова  модерна подлога од рециклирани гумени елементи според високи стандарди,  новата подлога ќе овозможи лесно поминување преку железниката пруга, и ќе се намали амортизацијата на автомобилите.

Времетраењето на реконструкцијата на железничкиот патен премин Дељадровци се предвидува да биде завршено за 9 (девет) дена, период во кој овој премин ќе биде целосно затворен за употреба.

Општина Илинден по реконструкцијата на железничкиот патен премин Дељадровци ќе ги реконструира и премините Миладиновци  и Илинден,  со оваа модерна подлога значително ќе се  подобри сообраќајот и ќе овозможи  зголемена безбедност за сите   во патниот сообраќај во нашата општина.

Финансиската конструкција ја обезбедува општина Илинден во соработка со Македонски железници и инфраструктура.