Во работна посета на општина Илинден престојуваше амбасадорот на Република Словачка, Н.Е. Хенрик Маркуш.

Тој се сретна со градоначалникот Александар Георгиевски, при што се разговараше за капацитетите и можностите за инвестирање во повеќе области во општина Илинден, како и со реализацијата на капиталните проекти во делот на комуналната и патната инфраструктура, образованието, детската заштита, културата и заштитата на животната средина.

Градоначалникот Георгиевски го запозна амбасадорот и со планираните проекти кои ќе се реализираат во наредниот период со цел подобрување на условите за живот на граѓаните во општина Илинден.

Амбасадорот Маркуш изрази интерес на капацитетите за искористување на ресурсите кои ги нуди Општината.