Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски денеска оствари работна средба со заменик градоначалникот на Општина Нова Црња од Војводина, Република Србија, господин Драган Даничиќ, како и пратеникот од таа Општина  во покраинското Собрание на Војводина, господин  Дејан Панич.

На средбата се разговараше за идната можна соработка помеѓу Општина Илинден и Општина Нова Црња, која би се однесувала на повеќе области од  локалната самоуправа.

Градоначалникот Георгиевски ги запозна гостите со тековните проекти на кои се работи, како и за идните планови на Општината. Воедно на средбата се разговараше и за актуелните проблеми и предизвици со кои се соочуваат општините во двете соседни држави.