Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, денеска ги пречека младите коледари кои со песна ја вознесоа веста за Христовото Раѓање.

На Бадниковите коледари од Општина Илинден кои се собраа во голем број, градоначалникот им подари коледарско пакетче, им посака добро здравје и да имаат среќни празници.

Од пред Домот на култура во Илинден Бадниковите коледари се упатија кон Градскиот плоштад со цел да учествуваат на  традиционалната манифестација Бадникови поворки.