[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 11
  • File Size 481.80 KB
  • File Count 1
  • Create Date 29.12.2023
  • Last Updated 29.12.2023

Соопштение за увид на јавноста

Се известуваат сите заинтересирани граѓани, правните лица, државната управа, научните и стручните организации, дека општина Илинден води постапка за одобрување на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за формриање на градежна парцела со намена А4.3 - викенд куќи и други објекти за времено сместување на КП 588/1 и КП 588/3 КО Ајватовци, општина Илинден
Урбанистичкиот проект вон опфат на урбанистички план за формирање на градежна парцела со намена А4.3 - викенд куќи и други објекти за времено сместување на КП 588/1 и КП 588/3 КО Ајватовци, општина Илинден ќе биде објавен на веб страната на општина Илинден (www.ilinden.gov.mk) и изложен во просториите на општина Илинден, во рок од 15 дена и тоа почнуваајќи од 29.12.2023 година до 12.01.2024 година, секој работен ден од 08.00 часот до 16.00 часот.

Во наведениот рок јавноста има можност да достави забелешки во однос на Урбанистичкиот проект, преку архивата на општина Илинден.