Во рамки на воспитната програма во детската градинка „Гоце Делчев“, дечињата од групата Кокиче беа во посета на  градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски.

Градоначалникот Александар  Георгиевски им посака топло добредојде, им  се заблагодари за посетата која имаше едукативен карактер.

За време на посетата, дечињата од групата кокичиња, се претставија со повеќе стихотворби и детски песнички, а на градоначалникот му подарија рачно изработен подарок.