Традиционално и оваа година децата од ЈОУДГ ,,Гоце Делчев” од општина Илинден, заедно со градоначалникот, директорката и вработените го одбележаа доаѓањето на големите христијански празници Бадник и Божиќ.

Малите коледари пееа коледарски песни и добија божиќни дарови. Денешниот ручек за симболизираше бадниковата вечера. Оваа година најсреќна ќе биде Теона Јовчевска.