Најсреќниот Дејан Ристовски во посета на Општина Илинден

Дејан Ристовски кој оваа година успеа да го фати светиот крст во водите на езерото во хотелскиот комплекс на Белви, по поводхристијанскиот празник Богојавление-Водици, денес ги посети просториите на Општина Илинден.

Нова опрема за кабинетите во средното општинско училиште во општина Илинден

Во СОСУ ИЛИНДЕН продолжува инвестирањето во нова и напредна опрема од  електротехничка струка за да се создаде иновативна и стимулативна средина  за учење и стекнување на трајни и одржливи знаења и вештини.

Светиот крст во рацете на Дејан Ристовски од општина Илинден

По повод големиот христијански празник Богојавление (Водици) и оваа година традиционално се одржа манифестацијата за осветување и положување на светиот крст, под покровителство на Општина Илинден. Годинава во водите на езерото кај хотелот Белви светиот крст го положи владиката Јоаким од Дељадровско – Илинденска Епархија и свештениците на црквата Св. Константин и Елена.

Новогодишниот базар ,,Патека на радоста” атракција во општина Илинден

Општина Илинден и оваа година во соработка со општествено одговорни компании подготвија интересни содржини за жителите, каде од 27 до 30 декември во комплексот на Спортско рекреативниот ценар во Марино, под мотото ,,Патека на радоста” се одржува Новогодишен базар.