Доделени првите Решенија на граѓани за субвенции на инвертер клими или соларни панели во општина Илинден

Во просториите на Општина Илинден, Градоначалникот Александар Георгиевски ги додели првите Решенија на граѓаните кои имаа поднесено барање за добивање еднократна парична помош за купување инвертер клими или соларни панели.

Во општина Илинден се одржа Меѓународен детски фолклорен фестивал „Св.Троица“

Во убавиот амбиент на амфитеатарот ,,Галерија на отворено” при Домот на култура ,,Илинден” во општина Илинден, се одржа меѓународниот детски фолклорен фестивал ,,Св. Троица”. Овој фестивал годинава се одржа по деветти пат, но за прв пат во општина Илинден, а многубројната публика имаше можност да ужива во прекрасните настапи на културно уметничките друштва од земјава…

Се одржа манифестацијата ,,Ден на пченицата 2023” во општина Илинден

Под покровителство на Општина Илинден и Министерството за земјоделије, шумарство и водостопанство се одржа манифестацијата ,,Ден на пченицата 2023”. Настанот е во организација на компанијата ,,Агроунија” ДООЕЛ Скопје, а во присуство на бројни гости, земјоделски производители, претставници на институции,  се изврши обиколка на опитното поле во Илинден,  на микро, макро и компаративни опити на македонските…

Завршна приредба на дечињата од детската градинка ,,Гоце Делчев” од општина Илинден

Со завршна приредба детската градинка ,,Гоце Делчев” од општина Илинден испрати уште една генерација во прво одделение. Со драмска претстава за Црвенкапа и волкот, песна и игра идните првачиња, кои од септември ќе седнат во училишните клупи, се поздравија со своите воспитувачки.

Јане Мицевски е новиот директор на Центарот за развој на Скопски плански регион

Градоначалникот на Општина Илинден, а воедно и претседател на Советот за развој на Скопски плански регион, Александар Георгиевски денеска ја одржа дванаесеттата седница на која меѓу точките беше, избор за директор на Центарот за развој на Скопски плански регион.

Посета на фондацијата Westminster и Клуб на млади пратеници во општина Илинден

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски оствари работна средба со  претставници од фондацијата Westminster како и пратеници од Собранието на Република Македонија, кои се дел од Клуб на млади пратеници, претставниците на Локален младински совет во општина Илинден, како и претставници од Советот на Општина Илинден.