Делегација од Република Молдавија во посета на општина Илинден

Делегација предводена од градоначалници, претседатели на реони и претставници на Германското здружение за развој во Молдавија, денеска ја посетија Општина Илинден и остварија работна средба со градоначалникот Александар Георгиевски и општинската администрација.

Одржана втора седница на Штабот за заштита и спасување на општина Илинден

Во просториите на Општина Илинден денеска се одржа втората седница на Штабот за заштита и спасување на општина Илинден со која раководеше командантот, градоначалникот на општина Илинден, Александар Георгиевски, а покрај членовите од Штабот присуствуваа и претставници од јавните претпријатија од Општината како и претставници од ОКТА, Макпетрол и ПО Петровец како и претставник од…

Во општина Илинден се одржа Меморијален турнир во мал фудбал ,,Драганчо Стојановски-Прпе” 2023

Пред голем број љубители на спортот на спортскиот терен во населеното место Дељадровци се одржа Меморијален турнир во мал фудбал ,,Драганчо Стојановски-Прпе” 2023, на кој оваа година учествуваа 28 екипи од повеќе општини.

Лука Трифуновиќ од Боксерскиот клуб БК ,,Илинден” на прием кај градоначалникот на општина Илинден

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски денеска во својот кабинет го прими Лука Трифуновиќ, член на Боксерскиот клуб БК ,,Илинден”, по повод успешните настапи на меѓународните турнири во бокс, на овој наш млад боксер од општина Илинден.

Меморијален натревар во фудбал Ѓоре Димоски-ЈОЦО и Велковски Марјан-КАРЕ 2023

На спортскиот терен во населеното место Мралино вечерва се одржа Меморијален натпревар во чест на Ѓоре Димоски-ЈОЦО и Велковски Марјан-КАРЕ.На натпреварот каде учествуваа четири екипи присуствуваше и градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски кој на победничката екипа и додели пехар.