Засадени нови високорастечки садници во манастирскиот комплекс Дељадровци

Општина Илинден ја продолжува реализацијата на проектот „Зелена Општина Илинден“ при што денеска во манастирскиот комплекс Дељадровци, беа засадени 30 декоративни високорастечки листопадни дрвца, донација од компанијата Џонсон Мети.

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Општина Илинден и Друштвото на писателите на Македонија

По долгогодишна успешна соработка Општина Илинден и Друштвото на писателите на Македонија за прв пат потпишаа официјален документ-Меморандум за соработка. Меморандумот го потпишаа градоначалникот на Општина Илинден, м-р Александар Георгиевски и претседателот на Друштвото на писателите на Македонија, проф. д-р Христо Петрески.

Почна изградба на кружен тек на влезот во општина Илинден

Општина Илинден отпочна изградба на кружен тек на влезот на Општината, кој е еден од ветените проекти од програмата на градоначалникот Александар Георгиевски. Станува збор за нов кружен тек на важна крстосница кој ги опфаќа главните улици ,,2”, ,,8”  ,,9” и новопроектирана улица ,,10” на влезот во Илинден.

Црвени рози за жените од Општина Илинден од градоначалникот Александар Георгиевски по повод 8-ми Март

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, со црвени рози им го честиташе празникот 8-ми март на припадничките на понежниот пол во општинската администрација.

Локалниот совет за млади од општина Илинден одржа панел дискусија на тема „Младинско учество во процесот на носење одлуки во Парламентот и општините“

Денеска во просториите на Домот на култура во oпштина Илинден се одржа првата панел дискусија во организација на Локалниот Младиснки совет на Општина Илинден на тема „Младинско учество во процесот на носење одлуки во Парламентот и општините“.

Во Илинден започна реконструкција на пешачка патека во должина од 600 метри

Започна реконструкција на пешачката патека на улица ,,2”  во населба Илинден. Пешачката патека е во должина од 620 метри и широчина од 1,5 метри, која се протега од надвозникот на влезот во општина Илинден се до раскрсницата на улиците ,,8” и ,,9”.