Со засадување на декоративни садници Општина Илинден се вклучи во одбележувањето на Светскиот ден на климатските промени

По повод одбележувањето на 4 ноември Светски ден на климатеските промени, Општина Илинден активно се вклучи со неколку активности со цел подигнување на јавната свест во зачувувањето на животната средина.

Изработена проектна документација за изградба на дел од Кадино

Во рамки на реализација на проектот за изградба на фекална канализација во Општина Илинден, изготвена е целосно нова проектна документација за изградба на колекторски систем за дел од фекална канализација во населено место Кадино.

Доделени првите Решенија за финансиска поддршка за спортисти од општина Илинден

Во просториите на Дом на култура „Илинден“, градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски ги додели првите Решенија за еднократна финансиска поддршка за спортисти кои се жители на Општина Илинден.

Изградена трим патека во Општина Илинден

Изградена и уредена е трим патека која се протега од населеното место Ајватовци до Бучинци. Патеката е во должина од 5 километри и наменета е за пешачење, рекреација, како и планински велосипедизам,