Одржана трибина по повод годишнината од смртта на Војводата Васил Стојанов Аџаларски

По повод 113. години од смртта на Војводата Васил Стојанов Аџаларски, во Домот на културата „Илинден“, во организација на Здружението за чување и негување на македонската традиција „Македонски Аманет“, беше одржана трибина за ликот и делото на скопскиот војвода.

Одбележана 21-та годишнина од смртта на Драго Маневски,  македонски бранител и припадник на безбедносните сили

Со положување на свежо цвеќе пред спомен плочата на припадникот на македонските безбедносни сили Драго Маневски, Општина Илинден ја  одбележа 21-та годишнина од смртта на нашиот сограѓанин кој го положи животот во борба за татковината.

Безбедноста на учениците е врвен приоритет, реализирана вежба за евакуација при елементарни непогоди при ООУ „Браќа Миладиновци“

Во централното општинско основно училиште ООУ, „Браќа Миладиновци“, денеска беше изведена показна вежба за евакуација при елементарни непогоди.