Општина Илинден и годинава со финансиска поддршка за спортистите

И оваа година Општина Илинден објави Јавен повик за доделување еднократна финансиска поддршка за спортисти кои се жители на општина Илинден. Јавниот повик е наменет за спортисти жители на општина Илинден кои се натпреваруваат на олимписки игри, светско првенство, , европско, балканско и национално првенство без оглед на возраста и спортистот во сите категории, во…

Денови за спорт на младите во општина Илинден

На 05.06.2024 (среда) и 06.06.2023 (четврток), на спортските терени во општина Илинден, ќе се одржи  спортската манифестација „Денови за спорт на младите во општина Илинден”, на кои ќе се натпреваруваат учениците од основните училишта во Илинден, како и учениците од средното општинско стручно училиште „Илинден”.

СООПШТЕНИЕ

се известуваат сите жители на општина Илинден дека јавниот повик за доделување на еднократна парична помош за набавка на инвертер клими или соларни панели во 2024 година е затворен поради исцрпување на финансиските средства поради што повеќе нема да се примаат барања во архивата на општина Илинден.

Бесплатна анализа на почвата во општина Илинден

Со цел унапредување на земјоделието, Општина Илинден и оваа година спроведе акција за испитување на квалитетот на обработливата почва од 20 локации од целото подрачје на општината во сите населени места. Агрохемиските анализи за квалитет на почва се направени во акредитирана лабораторија  на Факултетот за земјоделски науки и храна од Скопје.

ЈАВЕН ПОВИК за доделување на еднократна парична помош за набавка на инвертер клими или соларни панели

Врз основа на Програмата за финансиска поддршка на целни групи граѓани на Општина Илинден за 2024 година и Правилникот за   условите ,  начинот  и критириумите за  доделување  на финансиски средства во вид на  еднократна парична помош за набавка на велосипеди,  инвертер клими односно соларни панели и  помош за млади претприемачи во Општина Илинден донесен од…

Известување за асфалтирање на улица 36 во н.Илинден

Почитувани,    Во рамки на програмата на општина Илинден за реконстукција и санација на локални патишта и улици, се работи на целосна реконстукција на улица 36 во н.Илинден, улица која е во локалната зона Карагач и која ги поврзува населените места Илинден и Ајватовци.