Изградба на нова линија за фекална канализација за дел од населба Илинден

ЈКП „Водовод“ започна со изградба на фекална канализација на ул.9 во населба Илинден во близина на општинската зграда. Новата линија ќе биде во должина од околу 150 метри и ќе ги прифати отпадните води од околу 10 домаќинства. Новата линија за канализација ќе биде дел од фекалната канализација припадна површина 8 Илинден. Градоначалникот на Општина…

Озеленување на повеќе локации во рамки на проектот „Зелена Општина Илинден“

Општина Илинден и оваа година ја спроведува акцијата за пошумување во рамки на проектот „Зелена Општина Илинден“. Во рамките на оваа акција се садат садници во урбаните делови на Општина Илинден на повеќе локации. Ќе бидат засадени вкупно 50 виско квалитетни листопадни дрвца. Досега се садеше во рамки на паркот во Дељадровци, кај амбулантата во…

Реконструкција на улица 36 во населба Илинден

Интензивно се работи на подобрување на патната инфраструктура на територија на Општина Илинден. Во рамки на Проектот за подобрување на патната инфраструктура-изградба, реконструкција, рехабилитација и санација на локалните улици и патишта отпочнаа градежните активности на улица „36“ во локалната економска зона „Карагач“ во населба Илинден.

Општините Илинден, Гази Баба, Бутел и Чучер Сандево потпишаа Меморандум за соработка за основање на ЛАГ!

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски заедно со градоначалниците на општините Гази Баба, Бобан Стефковски, на Бутел, Дарко Костовски и на Чучер Сандево, Сашко Комненовиќ, потпишаа Меморандум за соработка за основање на локална акциона група (ЛАГ).

Асфалтирани улици во Дељадровци и Текија

Општина Илинден со интензивно темпо работи на подобрување на патна инфраструктура во сите населени места. Деновиве асфалт добија два крака на улица „1“ во населено место Дељадровци во вкупна должина од околу 200 метри, како и две улици во населено место Текија, односно на улицата кај подрачното основно училиште и улица „1“ кои вкупно зафаќаат…

Општина Илинден и Макпетрол потпишаа Меморандум за соработка за имплементација на кампањата „Крени глас против врсничко насилство“

Општина Илинден и „Макпетрол“ потпишаа Меморандум за соработка за проектот „Крени глас против врсничко насилство“. Меморандумот го потпишаа градоначалникот на Општина Илинден Александар Георгиевски и директорката на Макпетрол, Марија Јосифовска Спасовска, пришто се утврдуваат активностите за спроведување на проектот во основните училишта на територија на општина Илинден.