Известување – терестично прскање против комарци

Се известуваат жителите на Општина Илинден дека на ден 20.09.2023 год. (среда ) со почеток во 23:00 часот, ќе се изврши петото терестично прскање против комарци (адултицидна дезинсекција) за уништување на возрасни форми на комарци.

Во општина Илинден нови линии за улично осветлување на повеќе локации

Продолжува реализацијата на проектот „Илинден-Светла Општина”, кој опфаќа проширување и модернизација на уличното осветлување, со поставување нови линии на улиците во сите населени места, поставување на електрични столбови, зголемување на бројот на електрични светилки и тековно одржување на јавното осветлување.

Прогласени најдобрите екипи на меѓународниот фудбалски турнир ,,ИЛИНДЕН КУП 2023 “

Во рамки на меѓународниот фудбалски турнир „ИЛИНДЕН КУП 2023“ кој се одржуваше во Општина Илинден изминатите три дена, денеска се одиграа финалните натпревари на спортските терени во Марино и Кадино. На турнирот имаше околу 1000 учесници од 120 екипи, од 50-тина европски, балкански и македонски клубови, деца на возраст од 8 до 12 години.

Во Општина Илинден се одржува меѓународен фудбалски турнир ,,ИЛИНДЕН КУП 2023 “

Општина Илинден од денес до недела ќе пулсира во духот на спортот. На спортските терени во Марино и Кадино се одржуваат фудбалските натпревари во рамки на меѓународниот фудбалски турнир „ИЛИНДЕН КУП 2023“. На турнирот учествуваат околу 120 европски, балкански и македонски клубови со околу 1000 учесници деца на возраст од 8 до 12 години.

Отпочна реконструкција на локалниот пат Илинден – Хиподром

Во рамки на проектот за Реконструкција на локалните патишта и улици, Општина Илинден отпочна со реконструкција на коловозот на најоштетениот дел од локалниот пат Илинден-Хиподром.

Општина Илинден започна со изградба на игралиште за баскет во Мралино

Општина Илинден продолжува со засилено темпо во изградба на спортски терени во повеќе населени места. Денеска започна изградбата на игралиштето за баскет кое се наоѓа до подрачното училиште Ристо Крле во населеното место Мралино, во должина од 15 метри и ширина 15 метри.