Прием кај градоначалникот на општина Илинден, Александар Георгиевски на надрадените ученици на државните натпревари

Градоначалникот на општина Илинден, Александар Георгиевски приреди прием на учениците од основните и средното училиште од општина Илинден кои освоија високи места на државните натпревари и им додели признанија за постигнатите резултати.

Ново улично осветлување на неколку локации во општина Илинден

Општина Илинден продолжува со реализација на проектот „Илинден-Светла Општина”, кој опфаќа проширување и модернизација на уличното осветлување, со поставување на нови линии на улиците во сите населени места, поставување на електрични столбови, зголемување на бројот на електрични светилки и тековно одржување на јавното осветлување.

Доделени првите Решенија на граѓани за субвенции на инвертер клими или соларни панели во општина Илинден

Во просториите на Општина Илинден, Градоначалникот Александар Георгиевски ги додели првите Решенија на граѓаните кои имаа поднесено барање за добивање еднократна парична помош за купување инвертер клими или соларни панели.

Во општина Илинден се одржа Меѓународен детски фолклорен фестивал „Св.Троица“

Во убавиот амбиент на амфитеатарот ,,Галерија на отворено” при Домот на култура ,,Илинден” во општина Илинден, се одржа меѓународниот детски фолклорен фестивал ,,Св. Троица”. Овој фестивал годинава се одржа по деветти пат, но за прв пат во општина Илинден, а многубројната публика имаше можност да ужива во прекрасните настапи на културно уметничките друштва од земјава…

Се одржа манифестацијата ,,Ден на пченицата 2023” во општина Илинден

Под покровителство на Општина Илинден и Министерството за земјоделије, шумарство и водостопанство се одржа манифестацијата ,,Ден на пченицата 2023”. Настанот е во организација на компанијата ,,Агроунија” ДООЕЛ Скопје, а во присуство на бројни гости, земјоделски производители, претставници на институции,  се изврши обиколка на опитното поле во Илинден,  на микро, макро и компаративни опити на македонските…

Меѓународен детски фолклорен фестивал „Св.Троица“ на 3-ти јуни во општина Илинден

За прв пат  во општина Илинден ќе се одржи меѓународниот детски фолклорен фестивал „Св.Троица“, кој претходно има осум годишна традиција во Долно Лисиче.  Жителите на општина Илинден ќе имаат можност да се запознаат со сите гости на овогодишниот фестивал од соседна Бугарија, Србија, Косово како и неколку ансамбли од Скопје, КУД „Гоце Маркоски“ , АНПИ…