Градоначалникот на Општина Илинден им додели смарт таблети на учениците од основните училишта

Градоначалникот на Општина Илинден Александар Георгиевскки, додели 50 смарт таблети, таму кадешто е најпотребно во трите основни училишта на територија на општина Илинден, по повод новогодишните и божиќните празници. Смарт уредите се наменети за ученици од прво до осмо одделение, како и за ученици од социјално ранливи семејства, со цел успешно следење на наставата по…

Градоначалникот на Општина Илинден го посети ООУ„Браќа Миладиновци“

ООУ „Браќа Миладиновци“ во Миладиновци денеска го посети градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, кој изврши увид на повеќе активности кои се реализирани во изминатиот период, како во централното така и во двете подрачни училишта во населените места Текија и Мршевци.

Младиот боксер Лука Трифуновиќ на прием кај градоначалникот на Општина Илинден

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, во својот кабинет го прими младиот боксер од Општина Илинден и член на Боксерскиот клуб „Илинден“, Лука Трифуновиќ, по повод освоеното I место, на Државното првенство во бокс, категорија јуниори. Во оваа пригода градоначалникот Георгиевски упати честитки за освоеното прво место и истакна дека Општина Илинден е поддржувач на…

Новогодишни пакетчиња за децата со попреченост во Општина Илинден

Денеска, градоначалникот на Општина Илинден Александар Георгиевски, додели новогодишни пакетчиња за децата со попреченост од двете хуманитарни здруженија ,,Боиме сино” и ,,Илинден” кои се единствени на територија на општина Илинден и со кои локалната самоуправа  има потпишано Меморандум за соработка. 

Усвоен Буџетот на Општина Илинден за 2024 година

Советот на Општина Илинден го усвои Буџетот за 2024 година, со вкупна вредност од 465.636.000 денари или приближно 7,6 милиони евра. Анализата на приходите и расходите на Општината во буџетот за минатите години и планираните реални приходи  за 2024 година се земени како основа во проектирањето на Буџетот на Општина Илинден, со развојна компонента при…

Отворена ликовната изложба ,,Патување” на Новица Трајковски

Во галеријата на Домот на култура ,,Илинден” во општина Илинден отворена e ликовната изложба на академскиот уметник од општина Илинден, Новица Трајковски наречена ,,Патување”.