Подобрување на патната инфраструктура во општина Илинден

По претходно асфалтираните два крака од улица „11“ се продолжи со асфалтирање и на останатите 7 краци од истата улица. Деновиве се асфалтираа крак 2, крак 3, крак 5, крак 6, крак 7, крак 8 и крак 9. Со асфалтирањето на овие седум краци заврши комплетно асфалтирањето на сите 9 краци од улица „11“.

Камен темелник за доградба на детската градинка во Општина Илинден

Отпочна изградбата на новиот дел за доградба на централниот објект на детската градинка „Гоце Делчев“ во општина Илинден, каде на свеченоста покрај големиот број присутни беа и градоначалникот на Општина Илинден,  Александар Георгиевски, Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски како и Подпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Владо Мисајловски.

Изградба на фекална канализација за дел од населба Илинден

Општина Илинден започна со реализација на капиталниот проект за изградба на фекална канализација. На терен отпочнаа градежните работи за изгрaдба на дел од фекална канализација во населба Илинден во месноста викана Плац во должина од 4200 метри, како и изградба на препумпни уреди, односно ќе се зафати површина од 46 хектари.

Асфалтирање на улици во општина Илинден

Општина Илинден интензивно работи на подобрување на постоечката патна инфраструктура. Во рамки на Проектот за подобрување на патната инфраструктура-изградба, реконструкција, рехабилитација и санација на локалните улици и патишта,  деновиве со засилено темпо се работи на 9 краци од улица „11“ во населба Илинден, кои за прв пат се асфалтираат.

Известување – терестично прскање против комарци

Се известуваат жителите на Општина Илинден дека на ден 20.09.2023 год. (среда ) со почеток во 23:00 часот, ќе се изврши петото терестично прскање против комарци (адултицидна дезинсекција) за уништување на возрасни форми на комарци.