Зголемен интересот за проширување на индустриските капацитети

Општина Илинден останува во фокусот на инвеститорите. Во локалните економски зоки секојдневно се отвораат нови стопански објекти, а постоечките ги прошируваат своите капацитети. Проширување на капацитетот направија две компании, Елмед, со доградба на индустрискиот објект за производство, сервисирање и складирање на индустриска опрема, како и компанијата JCS Bard Logistik со изградба на производствен погон со…