Градоначалникот на Општина Илинден го посети ООУ„Браќа Миладиновци“

ООУ „Браќа Миладиновци“ во Миладиновци денеска го посети градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, кој изврши увид на повеќе активности кои се реализирани во изминатиот период, како во централното така и во двете подрачни училишта во населените места Текија и Мршевци.

Младиот боксер Лука Трифуновиќ на прием кај градоначалникот на Општина Илинден

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, во својот кабинет го прими младиот боксер од Општина Илинден и член на Боксерскиот клуб „Илинден“, Лука Трифуновиќ, по повод освоеното I место, на Државното првенство во бокс, категорија јуниори. Во оваа пригода градоначалникот Георгиевски упати честитки за освоеното прво место и истакна дека Општина Илинден е поддржувач на…