Усвоен Буџетот на Општина Илинден за 2024 година

Советот на Општина Илинден го усвои Буџетот за 2024 година, со вкупна вредност од 465.636.000 денари или приближно 7,6 милиони евра. Анализата на приходите и расходите на Општината во буџетот за минатите години и планираните реални приходи  за 2024 година се земени како основа во проектирањето на Буџетот на Општина Илинден, со развојна компонента при…

Отворена ликовната изложба ,,Патување” на Новица Трајковски

Во галеријата на Домот на култура ,,Илинден” во општина Илинден отворена e ликовната изложба на академскиот уметник од општина Илинден, Новица Трајковски наречена ,,Патување”.