Засадени 11000 садници на Ајватовски рид во рамки на проектот „Зелена Општина Илинден“

Општина Илинден успешно ја спроведе големата  акција за пошумување во рамки на проектот „Зелена Општина Илинден“. Акција за пошумување се реализира на Ајватовски рид, делот кој беше опфатен со големите пожари летово и беше уништена шума во површина од 30 ха.