Се одржа манифестацијата ,,Ден на пченицата 2023” во општина Илинден

Под покровителство на Општина Илинден и Министерството за земјоделије, шумарство и водостопанство се одржа манифестацијата ,,Ден на пченицата 2023”. Настанот е во организација на компанијата ,,Агроунија” ДООЕЛ Скопје, а во присуство на бројни гости, земјоделски производители, претставници на институции,  се изврши обиколка на опитното поле во Илинден,  на микро, макро и компаративни опити на македонските…