За прв пат во општина Илинден субвенции за инвертер клими или соларни панели

На територија на општина Илинден за прв пат се воведуваат субвенции за купување на инвертер клими или соларни панели. Локалната самоуправа го објави Јавен повик кој е според Програмата за финансиска поддршка на целни групи граѓани на Општина Илинден за 2023 година која предвидува еднократна парична помош за набавка на инвертер клими или соларни панели…

Известување за изведување на градежни работи за изградба на кружен тек

Ве известуваме дека од страна на инвеститорот на Општина Илинден  на ден 19.04.2023 година ( среда )  поради  асфалтирање на кружен тек на крстосница помеѓу  ул.2, улица 8, улица 9 и новопланирана улица 1 (крак 1 ) во Илинден ќе биде затворен сообраќајот на  улица 9 на потегот од Општината до кружниот тек, улица 2…