Положено свежо цвеќе на споменикот на војводата Васил Аџаларски во пресрет на Денот на македонската борба

Општина Илинден во пресрет на  Денот на македонската револуционерна борба 23-ти Октомври,   традиционално го одбележа празникот со  положување на свежо цвеќе пред споменикот на војводата Васил Стојанов-Аџаларски, во н.м Миладиновци.