Prijavi problem

Стратешки план за Локален Економски Развој на Општина Илинден

Објавено на: 09.12.2014 - 13:34

Општина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, го изработи новиот Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2017-2021 година, што имате можност да го преземете од нашиот веб сајт.

Со Стратешкиот план е одредена насоката на развој на Општина Илинден, а определени се и конкретните акциони чекори за наредниот период. Сето ова треба да овозможи продолжување на економскиот раст и подобрување на условите за живеење во Општина Илинден.

Во соработка со ОБСЕ, Општина Илинден го изработи и првиот Стратешки план за локален економски развој на Општина Илинден за периодот 2006-2011 година, како и вториот за периодот 2012-2016 година.

Зацртаните чекори во овој Акционен план беа реализирани со процент од 91 отсто успешност, што придонесе за брз локален економски развој на Општината и нејзино прераснување во една од најдобрите општини во Република Македонија. 

 

Документот во ПДФ формат можете да го отворите со клик на графиката.

 

Стратешки план за Локален Економски Развој на Општина Илинден 2017-2021

 

 

Стратешки план за Локален Економски Развој на Општина Илинден 2012-2016

Македонски
Еnglish
 
АРХИВА:

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

ИНВЕСТИЦИСКИТЕ ПАТИШТА ВОДАТ КОН ОПШТИНА ИЛИНДЕН
ilinden.gov.mk © 2013