Prijavi problem

Се одржа втората Работилница за изработка на Стратешкиот план за ЛЕР на Општина Илинден

Објавено на: 14.11.2011 - 12:05

Општина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, продолжува со реализација на проектот за изработка на нов Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2012-2016 година, како и за изработка на Профил на Општината. 

Во Домот на културата во населеното место Кадино се одржа втората од предвидените пет работилници, на која покрај градоначалникот Жика Стојановски, претставници на ОБСЕ учествуваа и повеќе претставници од бизнис секторот, јавната администрација, членови на Советот на Општина Илинден, јавни институции, невладини организации, месни заедници, спортски здруженија...

Новиот Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2012-2016 година треба да биде изработен до крајот на годината, при што треба да биде одредена насоката на развој на Општина Илинден, како и да бидат определени конкретните акциони чекори за наредниот период. Сето ова треба да овозможи продолжување на економскиот раст и подобрување на условите за живеење во Општина Илинден.

Преостанатите три работилници, исто така, ќе се одржат во реконструираните и обновени домови на културата во Општина Илинден што беа опфатени со капиталниот Проект “10 Домови на културата“.

 

Остави коментар

Податоците од ова поле нема да бидат никаде јавно објавени.
  • Адресите на web страниците и e-mail адресите автоматски се претвораат во линкови.
  • Автоматско додавање на нов ред.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

Повеќе информации во врска со опциите за форматирање

Image CAPTCHA
Внесете ги карактерите прикажани на сликата.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013