Prijavi problem

Чистење, нивелирање и одржување на отворените одводни канали

Објавено на: 10.11.2017 - 14:03

 

Во рамките на реализацијата на Проектот чистење, нивелирање и одржување на отворените одводни канали на територијата на општина Илинден, во населба Илинден извршено е машинско чистење и нивелирање на терцијалниот канал-сисавец на Топлик во должина од 500 метри.

Со цел да се обезбеди непречен проток на атмосферските води, континуирано се работи на одржување на каналската мрежа што на територијата на општина Илинден се протега во должина од 120 километри и е дел од хидро мелиоративниот систем „Скопско Поле“.

Имајќи го предвид рамничарскиот терен на кој што се наоѓа Општината, подложен на покачување на нивото на подземните води, редовното одржување на главните, секундарните и терцијалните отворени одводни канали со кои се овозможува зафаќање и непречен проток на атмосферските води и високите подземни води, со што се спречува настанувањето на поплави, останува еден од приоритетите на општина Илинден и во наредниот период. Со тоа се обезбедува подобра животна средина, која е еден од условите за квалитетен живот на населението.

Остави коментар

Податоците од ова поле нема да бидат никаде јавно објавени.
  • Адресите на web страниците и e-mail адресите автоматски се претвораат во линкови.
  • Автоматско додавање на нов ред.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

Повеќе информации во врска со опциите за форматирање

Image CAPTCHA
Внесете ги карактерите прикажани на сликата.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Континуирано инвестираме во подобар и поквалитетен живот за сите во општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013