Prijavi problem

Настани

23.07.2009 |

Покана за учество: Шаховски Турнир

Покана за учество: Шаховски Турнир по повод денот на Општината, на ден 26. Јули 2009 годино со почеток од 10,оо час, во салата во општинската зграда.

10.06.2009 |

Пуштена првата сончева електрична централа “Сончев парк”

Во насока на промовирање и изнаоѓање на алтернативни и обновливи извори како и заштеда на eнергијата, Градоначалникот на Општина Илинден г-дин.Жика Стојановски и г-дин...

10.06.2009 |

Покровителство на Меморијален турнир во мал фудбал

Под покровителство на Градоначалникот на Општина Илинден г-дин. Жика Стојановски, се одржува меморијалниот турнир во мал фудбал „Роберт Петковски“ во населеното место Бунарџик...

26.05.2009 |

АКЦИЈА ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА ОБОДНИОТ ЗАШТИТЕН КАНАЛ

Општина Илинден со цел да обезбеди проточни и функционални одводни канали, продолжува со акцијата на расчистување на одводните отворени канали.

18.05.2009 |

ОДРЖАНА 10-та ЈУБИЛЕЈНА МЕЃУНАРОДНА ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА ИЛИНДЕН – 2009

Општина Илинден по јубилеен десети пат годинава ги организираше Меѓународните Литературни средби “Илинден – 2009” кои се одржуваа од 14 до 16 мај 2009 година...

29.04.2009 |

ДОБИЕНА НАГРАДА ОД ПРОЕКТОТ НА ЕУ - ОПШТИНСКИ НАГРАДИ 2008

Општина Илинден со својот Проект “Локален Економски Развој на Општина Илинден” доби награда “Општински награди-2008” финансирана од страна на Европската Унија раководена од Делегацијата на Европската Комисија во Р.Македонија...

10.04.2009 |

Велигденска Акција - Подари книга за Велигденско јајце

По  повод  големиот  христијански  празник Воскресение Христово-Велигден, Општина Илинден традиционално по трет пат, годинава на ден 16.04.2009 година (четврток) во период од   09,00 до 14,00 часот организира...

28.03.2009 |

Одбележување на Денот на шегата први Април

По повод Денот на шегата При Април Општина Илинден организира забава под маски за учениците од Прво до Четврто одделение од Основните училишта „Гоце Делчев“ од н.Илинден, „Ристо Крле“ од...

25.03.2009 |

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА ПРВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Во Општина Илинден свечено беше во употреба првата детска градинка од страна на Потпретседателот на Владата на Р.Македонија г-дин.Зоран Ставревски, Градоначалникот на Општина Илинден г-дин.Жика Стојановски како и...

26.02.2009 |

Активности - Резултати 2005 до 2008 година

Извештајот за работењето на Општина Илинден "Активности - Резултати 2005 до 2008 година" ќе биде дистрибуиран до сите домаќинства во Општина Илинден...

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Континуирано инвестираме во подобар и поквалитетен живот за сите во општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013