Prijavi problem

Настани

17.12.2009 |

НОВИ ПРОЗОРЦИ И ВРАТИ ВО ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ "БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ"

 Општина Илинден во соработка со УСАИД/ПЕП успешно го реализираа проектот Промена на прозорци и врати на Основното училиште "Браќа Миладиновци".

17.12.2009 |

Голема прослава по повод добивањето на безвизниот режим за граѓаните на Република Македонија

 Општина Илинден по повод добивањето на безвизниот режим за граѓаните на Република Македонија, на ден 19.12.2009 (сабота) со почеток во 18.00 часот во спортската сала Гоце Делчев ќе организира културно-спортска манифестација со што ќе го одбележи овој свечен ден.

11.12.2009 |

ПУШТЕНИ ВО УПОТРЕБА НОВИ УЧИЛНИЦИ И ТОАЛЕТИ ВО ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

 Општина Илинден во соработка со Јапонската Влада и Министерството за образование и наука го реализараше проектот за ,,Реконструкција и доградба на основното училиште Гоце Делчев” во населба Илинден.

18.11.2009 |

Успешно одбележан Денот на Дрвото

 

 Општина Илинден активно се вклучи во акцијата ,,Ден на дрвото – засади ја својата иднина‘‘.

Во акцијата се вклучија голем број граѓани, јавни институции, НВО, јавни личности, армијата и др, а најголемо учество земаа учениците  од основните и средните училишта од Скопје и околните населени места.

 

11.11.2009 |

Ден на дрвото - засади ја својата иднина

  По повод акцијата "Денот на дрвото-засади ја својата иднина", на 13. ноември 2009г. (Петок) на ајватовски рид и мршевски рид  ќе се изврши пошумување на вкупна површина од 160 хектари, односно ќе се засадат 320.000 садници .

29.10.2009 |

ОДРЖАН 25. ОПШТИНСКИ ПРОТИВПОЖАРЕН КВИЗ

 Општина Илинден и Штабот за заштита и спасување на општина Илинден успешно го организираше 25-от противпожарен квиз за децата од основните училишта на територија на општина Илинден.

21.10.2009 |

Поставување на штедливи светилки за улично осветлување

 Општина Илинден отпочна со реализација на проектот за Енергетска ефикасност, односно примена на принципот за користење на алтерантивни извори за заштеда на енергијата.

19.10.2009 |

Безплатни прегледи на земјоделците во Општина Илинден

Општина Илинден во соработка со ЈЗУ Институт за медицина на трудот, ја реализираше Програмата на Владата на Република Македонија "Превентивна програма за оценка на здравствената состојба и работната способност кај земјоделците во Република Македонија".

 

19.10.2009 |

Општина Илинден ќе реализира Проект "Енергетска ефикасност во јавните општински установи"

  Општина Илинден во соработка со Светска Банка ќе го реализира проектот "ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ВО ЈАВНИТЕ ОПШТИНСКИ   УСТАНОВИ" кој ги опфаќа општинските јавни објектите во сверата на образованието, детската заштита, култура, спорт и општинската зграда, преку инсталирање на централен систем за греење со геотермални топлински пумпи каде е применет принципот на енергетски ефикасен систем за греење со користење на обновливи алтернативни извори на енергија

01.10.2009 |

ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИК НА ВТОРИОТ СЕГМЕНТ НА КАНАЛИЗАЦИЈАТА

 Со поставување на камен темелникот, отпочнаа градежните активности за изградба на вториот сегмент на фекаланата канализација за прифаќање и третман на отпадните води во Општина Илинден.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Заврши литературната манифестација Илинден 2019
ilinden.gov.mk © 2013