Prijavi problem

Настани

22.02.2010 |

СПРОВЕДУВАЊЕ НА АКЦИЈАТА "ДАРУВАЈ КРВ - БИДИ ХУМАН"

Општина Илинден под мотото "ДАРУВАЈ КРВ - БИДИ ХУМАН" утре 23.02.2010 година (вторник) во соработка со Републичкиот Завод за Трансфузиологија ја спроведува акцијата за дарување на крв.

08.02.2010 |

Одбележан прв патронен празник на ЈОУДГ Гоце Делчев

 Јавната Општинска Установа Детска Градинка „Гоце Делчев“ на ден 04.02.2010 година  и 05.02.2010 година го одбележи својот прв патронен празник (Роденденот на револуционерот Гоце Делчев) . Со богата програма на игри и песни децата од Детската Градинка „Гоце Дeлчев“ настапија пред бројна публика на родители, гости и соработници.

20.01.2010 |

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ "ВОДИЦИ"

На манифестацијата свое учество земаа вкупно 36 капачи меѓу кои најсреќен да го фати крстот беше 17 годишниот Боби Ангеловски од населба Илинден.

11.01.2010 |

Водици во Илинден 2010 година

 Општина Илинден по повод претстојниот празник Богојавление (Водици) во соработка со Свештените лица од цркавата Св. ,,Константин и Елена” во населба Илинден ќе организира фрлање на крстот во езерото во хотелот Белви - н.Илинден.

02.01.2010 |

Среќни Празници!

 Ви посакуваме среќни Празници!

 

17.12.2009 |

Голема прослава по повод добивањето на безвизниот режим за граѓаните на Република Македонија

 Општина Илинден по повод добивањето на безвизниот режим за граѓаните на Република Македонија, на ден 19.12.2009 (сабота) со почеток во 18.00 часот во спортската сала Гоце Делчев ќе организира културно-спортска манифестација со што ќе го одбележи овој свечен ден.

17.12.2009 |

НОВИ ПРОЗОРЦИ И ВРАТИ ВО ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ "БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ"

 Општина Илинден во соработка со УСАИД/ПЕП успешно го реализираа проектот Промена на прозорци и врати на Основното училиште "Браќа Миладиновци".

11.12.2009 |

ПУШТЕНИ ВО УПОТРЕБА НОВИ УЧИЛНИЦИ И ТОАЛЕТИ ВО ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

 Општина Илинден во соработка со Јапонската Влада и Министерството за образование и наука го реализараше проектот за ,,Реконструкција и доградба на основното училиште Гоце Делчев” во населба Илинден.

18.11.2009 |

Успешно одбележан Денот на Дрвото

 

 Општина Илинден активно се вклучи во акцијата ,,Ден на дрвото – засади ја својата иднина‘‘.

Во акцијата се вклучија голем број граѓани, јавни институции, НВО, јавни личности, армијата и др, а најголемо учество земаа учениците  од основните и средните училишта од Скопје и околните населени места.

 

11.11.2009 |

Ден на дрвото - засади ја својата иднина

  По повод акцијата "Денот на дрвото-засади ја својата иднина", на 13. ноември 2009г. (Петок) на ајватовски рид и мршевски рид  ќе се изврши пошумување на вкупна површина од 160 хектари, односно ќе се засадат 320.000 садници .

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Заврши литературната манифестација Илинден 2019
ilinden.gov.mk © 2013