Prijavi problem

Настани

21.10.2009 |

Поставување на штедливи светилки за улично осветлување

 Општина Илинден отпочна со реализација на проектот за Енергетска ефикасност, односно примена на принципот за користење на алтерантивни извори за заштеда на енергијата.

19.10.2009 |

Општина Илинден ќе реализира Проект "Енергетска ефикасност во јавните општински установи"

  Општина Илинден во соработка со Светска Банка ќе го реализира проектот "ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ВО ЈАВНИТЕ ОПШТИНСКИ   УСТАНОВИ" кој ги опфаќа општинските јавни објектите во сверата на образованието, детската заштита, култура, спорт и општинската зграда, преку инсталирање на централен систем за греење со геотермални топлински пумпи каде е применет принципот на енергетски ефикасен систем за греење со користење на обновливи алтернативни извори на енергија

19.10.2009 |

Безплатни прегледи на земјоделците во Општина Илинден

Општина Илинден во соработка со ЈЗУ Институт за медицина на трудот, ја реализираше Програмата на Владата на Република Македонија "Превентивна програма за оценка на здравствената состојба и работната способност кај земјоделците во Република Македонија".

 

01.10.2009 |

ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИК НА ВТОРИОТ СЕГМЕНТ НА КАНАЛИЗАЦИЈАТА

 Со поставување на камен темелникот, отпочнаа градежните активности за изградба на вториот сегмент на фекаланата канализација за прифаќање и третман на отпадните води во Општина Илинден.

01.10.2009 |

ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИК НА ЈАВНИ ТОАЛЕТИ И ПАРКИНГ ПРОСТОР ЗА ТЕШКИ ТОВАРНИ ВОЗИЛА

 Со поставување на камен темелникот, отпочнаа градежните активности за изградба на јавни тоалети и паркинг простор за тешки товари возила во општина Илинден.

30.09.2009 |

СВЕЧЕНО ОТВОРЕНО НОВОТО ИГРАЛИШТЕ ВО МАРИНО

 На ден 25. септември 2009 година свечено се пушти во употреба новото помошно фудбалско игралиште во н.м. Марино.

28.09.2009 |

Остварена работна средба со претставници на Светска Банка

 Градоначалникот на општина Илинден г-дин.Жика Стојановски имаше работна средба со претставници на Светската Банка предводени од Раководителот на програмата за подобрување на општинските услуги г-ѓа Кристин Фалерт Кесидес Водечки економист на Светска Банка.

02.09.2009 |

НОВИ ПРОЗОРЦИ ВО ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ "БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ"

Општина Илинден во насока на обезбедување на квалитетни услови за следење и подигање на
нормите,вредностите и стандардите во образованието и образовниот процес во соработка со
УСАИД/ПЕП започнаа со реализација на проектот за реконструкција на Основното училиште
"Браќа Миладиновци" во н.м Миладиновци.

02.09.2009 |

Информација за Покровителство на турнир во мал фудбал

Под покровителство на Градоначалникот на Општина Илинден г-дин. Жика Стојановски,
се одржa турнир во мал фудбал  во населеното место Мршевци.

01.09.2009 |

ОДБЕЛЕЖАН ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ДЕH ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

По повод стартот на новата учебна година 2009/2010 и првиот училишен ден на сите првачиња, Градоначалникот на Општина Илинден Жика Стојановски на ден 01.09.2009 година ги посети  трите основните  училишта О.У. „Гоце Делчев“,О.У. „Ристо Крле“ и О.У. „Браќа Миладиновци“.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“
ilinden.gov.mk © 2013