Prijavi problem

Настани

22.06.2010 |

Петта година по ред Проект "Бесплатни курсеви по странски јазици, гитара, уметност, модерен балет и фолклор"

  Петта година по ред Проект  

"Бесплатни курсеви по странски јазици, гитара, уметност, модерен балет и фолклор"

Општинскиот Културен Едукативен Центар ИЛИНДЕН, кој е формиран од страна на Општина Илинден веќе петта година по ред успешно го реализира проектот беспалтни курсеви по странски јазик, музика и уметност за учениците од IV до VIII одделение во трите основни училишта во Општина Илинден "Гоце Делчев", "Ристо Крле" и "Браќа Миладиновци" во учебна 2009/10 година.

31.05.2010 |

ОДРЖАНА ЛИТЕРАТУРНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА "ИЛИНДЕН 2010"

Општина Илинден по единаесети пат годинава ги организира Меѓународните литературни средби "Илинден - 2010" 

Бројните содржини Манифестацијата има за цел да ја запознае пошироката културна јавност со творештвото и постигањата во опкружовањето и пошироко, но и со достигнувањето на македонската современа поезија во странство.

28.05.2010 |

ПОКАНА-ПРИРЕДБА ВО ДЕТСКА ГРАДИНКА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ НА 31.05.2010

Јавна Општинска Установа за деца Детска Градинка „Гоце Делчев“-Општина Илинден 

Ве поканува на завршна приредба, на ден 31.05.2010 година (понеделник) со почеток во 16,00 часот.
 
Повелете во дворот на градинката,
Заедно да ги испратиме во училиште, нашите идни првачиња!

27.05.2010 |

ПОКАНА - МЕЃУНАРОДНА ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА ИЛИНДЕН - ДЕНЕС!

Почитувани граѓани!!!

Со чест ве покануваме денес на 11-та Меѓународна Литературна Манифестација Илинден 2010.

18.05.2010 |

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА - КО ИЛИНДЕН – УБ1

 Се известуваат граѓаните и правните лица од конкретното подрачје опфатено со  Нацрт на Урбанистички план вон населено место Илинден  за дел од стопански комплекс КО Илинден – УБ1, измена и дополна, плански опфат помеѓу ул. „1“, ул. „2“, ул.„3“  и ул. „ 11“, плански период  2010-2020,општина Илинден, дека Градоначалникот на Општина Илинден донесе Одлука за организирањe Јавна презентација и Јавна анкета

18.05.2010 |

Детална програма за Меѓународна Литературна Манифестација „ИЛИНДЕН“ 2010

 Во прилог ви ја доставуваме комплетната програма за Меѓународна Литературна Манифестација „ИЛИНДЕН“ 2010 која ќе се одржи на 27. Мај 2010 година.

14.05.2010 |

Доделување на Стипендии за талентирани ученици и спортисти

 Општина Илинден со цел за помагање, стимулирање и напредок во образовниот процес како и промовирање и поддршка на спортот во општината додели Стипендии на 14 талентирани ученици и спортисти.

05.05.2010 |

Поставување камен темелник во н.м. Миладиновци

 Почитувани граѓани, 

Ве известуваме дека на ден 05.05.2010 год. (среда) со почеток во 11.00 часот ќе се изврши поставување на камен темелник на новиот мост во населено место Миладиновци.

Камен темелникот ќе го изврши Градоначалникот на Општина Илинден г-дин.Жика Стојановски.

За таа цел Ве покануваме заеднички да го одбележиме настанот и почетокот на изградбата на новиот мост во населено место Миладиновци.

 
05.05.2010 |

САНАЦИЈА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ЛОКАЛНИТЕ ПАТИШТА

 Општина Илинден согласно Програмата за санација и реконструкција на локалните патишта, ги отпочна градежните работи за надградба, тампонирање и асфалтирање на патната инфраструктура на територија на Општината за тековната година.

30.04.2010 |

ИЗВЕСТУВАЊЕ И ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНА ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ИЛИНДЕН” 2010

Општина Илинден годинава по единаесетти пат организира Меѓународна Литературна Манифестација „ИЛИНДЕН која ќе се одржи на 27. мај 2010 година.

На манифестацијата ќе настапат голем број на домашни и странски поети, додека пак под мотото: ,,СЛОБОДНИ ПОЕТСКИ ДЕНОВИ” своја платформа за афирмација ќе имаат и младите поети. 

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Континуирано инвестираме во подобар и поквалитетен живот за сите во општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013