Prijavi problem

Настани

06.07.2010 |

24-25 Јули - Голем Спортски Викенд во Општина Илинден!

 По повод ден на општината - 2ри Август „Илинден“, Општина Илинден организира на ден 24 и 25 Јули 2010 година,  голем Спортски викенд со турнири во Фудбал, Кошарка и Шах, и Велосипедска Трка на тереторијата на Општина Илинден. 

Дополнителни информации ќе бидат објавени.

01.07.2010 |

Целосно уредување на просторот пред новото помошно игралиште во н.м Кадино

 Општина Илинден отпочна со градежни активности за уредување на просторот пред новото помошно фудбалско игралиште во населено место Кадино.

Ова е второ помошно фудбалско игралиште кое се гради во општина Илинден во соработка со Агенцијата за млади и Спорт како дел од проектот на Владата на Република Македонија за изградба на 50 помошни фудбалски игралишта. 

22.06.2010 |

Петта година по ред Проект "Бесплатни курсеви по странски јазици, гитара, уметност, модерен балет и фолклор"

  Петта година по ред Проект  

"Бесплатни курсеви по странски јазици, гитара, уметност, модерен балет и фолклор"

Општинскиот Културен Едукативен Центар ИЛИНДЕН, кој е формиран од страна на Општина Илинден веќе петта година по ред успешно го реализира проектот беспалтни курсеви по странски јазик, музика и уметност за учениците од IV до VIII одделение во трите основни училишта во Општина Илинден "Гоце Делчев", "Ристо Крле" и "Браќа Миладиновци" во учебна 2009/10 година.

31.05.2010 |

ОДРЖАНА ЛИТЕРАТУРНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА "ИЛИНДЕН 2010"

Општина Илинден по единаесети пат годинава ги организира Меѓународните литературни средби "Илинден - 2010" 

Бројните содржини Манифестацијата има за цел да ја запознае пошироката културна јавност со творештвото и постигањата во опкружовањето и пошироко, но и со достигнувањето на македонската современа поезија во странство.

28.05.2010 |

ПОКАНА-ПРИРЕДБА ВО ДЕТСКА ГРАДИНКА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ НА 31.05.2010

Јавна Општинска Установа за деца Детска Градинка „Гоце Делчев“-Општина Илинден 

Ве поканува на завршна приредба, на ден 31.05.2010 година (понеделник) со почеток во 16,00 часот.
 
Повелете во дворот на градинката,
Заедно да ги испратиме во училиште, нашите идни првачиња!

27.05.2010 |

ПОКАНА - МЕЃУНАРОДНА ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА ИЛИНДЕН - ДЕНЕС!

Почитувани граѓани!!!

Со чест ве покануваме денес на 11-та Меѓународна Литературна Манифестација Илинден 2010.

18.05.2010 |

Детална програма за Меѓународна Литературна Манифестација „ИЛИНДЕН“ 2010

 Во прилог ви ја доставуваме комплетната програма за Меѓународна Литературна Манифестација „ИЛИНДЕН“ 2010 која ќе се одржи на 27. Мај 2010 година.

18.05.2010 |

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА - КО ИЛИНДЕН – УБ1

 Се известуваат граѓаните и правните лица од конкретното подрачје опфатено со  Нацрт на Урбанистички план вон населено место Илинден  за дел од стопански комплекс КО Илинден – УБ1, измена и дополна, плански опфат помеѓу ул. „1“, ул. „2“, ул.„3“  и ул. „ 11“, плански период  2010-2020,општина Илинден, дека Градоначалникот на Општина Илинден донесе Одлука за организирањe Јавна презентација и Јавна анкета

14.05.2010 |

Доделување на Стипендии за талентирани ученици и спортисти

 Општина Илинден со цел за помагање, стимулирање и напредок во образовниот процес како и промовирање и поддршка на спортот во општината додели Стипендии на 14 талентирани ученици и спортисти.

05.05.2010 |

Поставување камен темелник во н.м. Миладиновци

 Почитувани граѓани, 

Ве известуваме дека на ден 05.05.2010 год. (среда) со почеток во 11.00 часот ќе се изврши поставување на камен темелник на новиот мост во населено место Миладиновци.

Камен темелникот ќе го изврши Градоначалникот на Општина Илинден г-дин.Жика Стојановски.

За таа цел Ве покануваме заеднички да го одбележиме настанот и почетокот на изградбата на новиот мост во населено место Миладиновци.

 

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ИЛИНДЕН 2018“
ilinden.gov.mk © 2013