Prijavi problem

Настани

19.07.2016 |

Спортски викенд Илинден 2016 „Ние навиваме за Македонија“

Во рамките на одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ, патрониот празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август“ и 20. годишниот јубилеј од постоењето на Општината на 23 јули (сабота) и 24 јули (недела) 2016 година, под мотото „Ние навиваме за Македонија“ по 8-ми пат ќе се одржи традиционалниот Спортски викенд „Илинден 2016“, на кој ќе учествуваат над 600 спортисти кои ќе се натпреваруваат во повеќе спортови: велосипедизам, шах, кошарка, тенис, атлетика и фудбал.

11.07.2016 |

Отворен Дом за стари лица во Кадино

Во населено место Кадино, во Општина Илинден почна со работа нов дом за стари лица „Руски“. Во новиот дом ќе можат да се згрижат 30-тина лица, а сопствениците за почеток најавуваат дека во домот ќе бидат вработени 10-тина лица.

07.07.2016 |

Во Домот на култура „Илинден“ отворана изложба на Владимир Темков

Во Домот на култура „Илинден”, во присуство на голем број љубители на уметноста беше отворена изложба на еминентниот ликовен уметник, Владимир Темков. Изложбата ја отвори академскиот сликар Новица Трајковски, а за значењето на творештвото на Темков зборуваше писателот Ефтим Клетников.

28.06.2016 |

Нова инвестиција во Општина Илинден- нови 80 слободни работни места

Нова инвестиција во Општина Илинден- нови 80 слободни работни места: „Еко Клуб“ почна да го гради првиот логистички центар за унгарски производи во Македонија.

28.06.2016 |

Во Домот на култура „Илинден“ промовирана книгата „Вистинска љубов”, од Антун Циримотиќ

Во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден беше промовирана книгата „Вистинска љубов”, oд монсињор Антун Циримотиќ. Книгата ја промивираше познатата поетеса Љерка Тот Наумова, а извадоци интерпретираа чесната сестра Наталија Стојанова и дипломираниот теолог, Спасе Спасов.

22.06.2016 |

Потпишан меморандум за соработка за формирање на Деловен клуб во Општина Илинден

Општина Илинден и Сојузот на Стопански Комори на Македонија потпишаа Меморандум за соработка за формирање на Деловен клуб во Општината.

15.06.2016 |

Нови пет инвестиции и 130 нови слободни работни места во Општина Илинден

Во локалната економска зона „Ограѓа“ во населба Илинден влегувааат пет нови инвестиции. Во насока на интензивирање на локалниот економски развој и привлекување на домашни и странски инвеститори, Општина Илинден преку електронско јавно наддавање отуѓи пет градежи парцели наменети за лесна и незагадувачка индустрија, со вкупна површина од 30.000 метри квадратни.

14.06.2016 |

Општина Илинден веќе 11 години успешно ги реализира бесплатните курсеви во рамките на КЕЦ „Илинден“

Општина Илинден со цел да го подигне квалитетот на образовниот процес и да  придонесе младата популација да се здобие со нови образовни и културни вредности веќе 11 школски години по ред успешно ги реализира бесплатните курсеви во рамките на Културно Едукативниот Центар (КЕЦ) „Илинден“.

14.06.2016 |

Продолжен Конкурсот за избор на најдобра фотографија со мотиви од Општина Илинден

Општина Илинден го продолжи Конкурсот за избор на најдобра фотографија со мотиви од Општина Илинден, така што сите оние што со свои фотографии сакаат да учествуваат на Конкурсот, тоа можат да го сторат до крајот на месец јуни, односно до 30.06.2016 година.

03.06.2016 |

Со поволностите што ги нуди Владата ќе се гради приватна „Монтесори“ градинка во Општина Илинден

Во Општина Илинден престојуваше министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, кој заедно со својот домаќин, градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски ја посетија локацијата на која наскоро, со владин грант, ќе почне да се гради прва „Монтесори“ приватна детска градинка.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Спортски викенд „Илинден 2017“
ilinden.gov.mk © 2013