Prijavi problem

Настани

25.07.2016 |

По повод Денот на Општината отворена изложба на академскиот сликар Новица Трајковски

Во Домот на култура „Илинден“ по повод одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ и патрониот празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август“, отворена е ликовна изложба на академскиот уметник Новица Трајковски.

25.07.2016 |

Влатко Насевски најдобар на Тенискиот турнир

Финалето на Тенискиот турнир што Општина Илинден го организираше во соработка со Тениската федерација на Македонија, му припадна на Влатко Насевски кој со 2:0 во сетови го победи Дарио Спасовски.

25.07.2016 |

Екипата на „Кадино“ втор пат го освои кошаркарскиот турнир

Екипата на „Кадино“ по втор пат едно по друго го освои кошаркарскиот турнир во рамките на Спортскиот викенд „Илинден 2016“, што Општина Илинден го организира по повод одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ и Денот на Општина Илинден „Илинден 2-ри Август“.

24.07.2016 |

Во рамките на Спортскиот викенд се возеше рекреативна велосипедска трка во должина од 5 километри

Како дел од Спортскиот викенд „Илинден 2016“ што под мотото „Ние навиваме за Македонија“ се одржува во рамките на одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ, патрониот празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август“ и 20. годишниот јубилеј од постоењето на Општината, се одржа традиционалната велосипедска трка за рекреативци, во должина од 5 километри.

23.07.2016 |

Шахистите го отворија Спортски викенд „Илинден 2016“

Со шаховскиот турнир во Домот на култура „Илинден“, почнаа натпреварите на 8-от Спортски викенд „Илинден 2016“, што под мотото „Ние навиваме за Македонија“ се одржува во рамките на одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ, патрониот празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август“ и 20. годишниот јубилеј од постоењето на Општината.

23.07.2016 |

Изложба на академскиот уметник Новица Трајковски по повод Денот на Општината

По повод одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ, патрониот празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август“ и 20. годишниот јубилеј од постоењето на Општината, на 25.07.2016 година (понеделник) со почеток во 12:00 часот, во Домот на култура „Илинден“ во нас. Илинден ќе биде отворена ликовна изложба со наслов „Од очите на ангелот”, на академскиот уметник Новица Трајковски.

22.07.2016 |

Во Општина Илинден интензивно се градат повеќе капитални објекти

Градоначаликот на Општина Илинден, Жика Стојановски заедно со соработниците изврши обиколка на повеќе локации во Општината каде што се во тек интензивни градежни работи, во рамките на реализацијата на поголем број капитални проекти.

21.07.2016 |

По повод Денот на Општината 50 крводарители ја даруваа драгоцената течност

По повод одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ, патрониот празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август“ и 20. годишниот јубилеј од постоењето на Општината, во Домот на култура „Илинден“ се одржа традиционална крводарителска акција во која 50 хумани луѓе ја даруваа драгоцената течност што живот значи.

21.07.2016 |

Од почетокот на годината исчистени 30 километри од каналската мрежа

Општина Илинден во координација со Водостопанство „Скопско Поле” и ЈКП „Илинден” од почетокот на годината досега изврши машинско и рачно чистење на вкупно 30 километри од каналската мрежа што се наоѓа на нејзина територија.

20.07.2016 |

Крводарителска акција по повод Денот на Општината

По повод одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ, патрониот празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август“ и 20. годишниот јубилеј од постоењето на Општината, во Домот на култура „Илинден“ на 21.07.2016 година (четврток) од 9:00 до 14:00 часот ќе се одржи крводарителска акција.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Спортски викенд „Илинден 2017“
ilinden.gov.mk © 2013